Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Hellas, η φωνή των κουκλοπαικτών εδώ και 30 χρόνια, παραμένει ενεργή σε αυτήν την αχαρτογράφητη για όλους μας περίοδο και συντάσσεται στο πλευρό όλων των πρωτοβουλιών, σωματείων και συλλόγων που παλεύουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την επιβίωση μας.
Η κυβέρνηση φαίνεται, είτε να αγνοεί, είτε συνειδητά να επιλέγει να κατακερματίσει τη θεμελιώδη ουσία της ύπαρξης της Τέχνης στην ανθρώπινη κοινωνία, ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, θεραπείας, εξέλιξης της συνειδητότητας της ανθρώπινης ψυχής και αναπόφευκτα της ίδιας της κοινωνίας.
Τα μέτρα έχουν αφήσει εκτός στήριξης πλήθος εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα, ενώ παράλληλα, με διαδικασίες εξπρές, ψηφίζονται εγκληματικά νομοσχέδια εις βάρος του περιβάλλοντος.
Ο κλάδος μας, όπως και τόσοι άλλοι, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αφανισμό του και η δυναμική κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από ανθρώπους που εργάζονται στις τέχνες, μας γεμίζει κουράγιο και ελπίδα για την επόμενη ημέρα.
Δεδομένου ότι το κοινό των παραστάσεών μας αποτελεί τόσα χρόνια τον κύριο εργοδότη μας, αγωνιούμε αλλά δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε.
Αίτημα μας για το άμεσο διάστημα, η έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε την εξαφάνιση της τέχνης μας (μαζί και την δική μας) αλλά και την αποδυνάμωση ή την μετάλλαξη της. Άλλωστε η πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου ανέκαθεν υπήρξε ευέλικτη, ανθεκτική, ελπιδοφόρα και αναζωογονητική για το κοινό, αρκεί να μπορούσε κάπου να το συναντήσει. Αρκεί να έχει τα μέσα για να δημιουργήσει.
Οι διεκδικήσεις μας συμπορεύονται με αυτές των “αφανών” για το σύστημα ανθρώπων της κοινωνίας μας. Η επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς και οι κούκλες μας στα σχολεία, στα θέατρα, στα φεστιβάλ, στο δρόμο. Να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε με μικρούς και μεγάλους όνειρα, γέλια, ελπίδα, προβληματισμούς και πάνω απ’ όλα τη μαγεία της ίδιας της ζωής.

Το κουκλοθέατρο κάνει καλό σε όλους!
Μην ξεχνάτε
Πίσω από τις κούκλες υπάρχουν άνθρωποι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας 2022-23

  Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! θα πραγματοποιήσει και φέτος, για 23η χρονιά, το Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας, αλλά και άλλους δυο κύκλους ...