ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ UNIMA
UNIMA–ΕΛΛΑΣ 
Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου
 τηλ6909934376


 Η Δανειστική Βιβλιοθήκη 
και η Γραμματεία ψάχνουν νέο σπίτι!!

Πέντε χρόνια κράτησε η ωραία μας βιβλιοθήκη... 

Λίγες μέρες πριν, την ξεσηκώσαμε από τη βάση της στο ΙΜΚ, την πακετάραμε και την βάλαμε στο ψυγείο... μέχρι να βρει νέα στέγη! Είναι η τρίτη βιβλιοθήκη που στήνουμε και ξεστήνουμε από το 1996 που δημιουργήσαμε την πρώτη στο στέκι στου Ζωγράφου (η δεύτερη στο στέκι στους Αγίους Αναργύρους το 2002). Τώρα που τρίτωσε λοιπόν, καιρός είναι να στεριώσει για τα καλά!


Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ξεπαγώσει σύντομα και μαζί με άλλες δράσεις να βρει νέες συντροφιές και περιπέτειες.


Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6909934376 και στο e-mail: unimahellas@gmail.comΜέχρι την επόμενη φορά....να διαβάζετε γιατί κάνει καλό!!!


Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ FORUM για το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 λειτουργεί κανονικά η Κουκλοθεατρική Δανειστική Βιβλιοθήκη της UNIMA-ΕΛΛΑΣ (Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, www.unimahellas.org).
Στεγάζεται στο φουαγιέ του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (www.mcf.gr, Πειραιώς 206, Ταύρος) το οποίο φιλοξενεί ευγενικά τόσο τη γραμματεία μας, όσο και παραστάσεις κουκλοθεάτρου κάθε Κυριακή.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Τρίτη 11πμ-1μμ και κάθε Πέμπτη 5μμ-8μμ. Περιλαμβάνει αναγνωστήριο και ηλεκτρονικά μέσα αναζήτησης, αλλά και παρακολούθησης βίντεο. Επίσης είναι δυνατή η εγγραφή μέλους στη βιβλιοθήκη και ο δανεισμός υλικού.

Απευθύνεται σε κουκλοπαίκτες, ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σπουδών, ερευνητές και οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει την ιστορία, θεωρία και πρακτική του θεάτρου κούκλας και των συναφών παραστατικών τεχνών.

Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του με εθελοντική εργασία κουκλοπαικτών μελών της Ένωσής μας και είναι εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη της τέχνης μας στην Ελλάδα καθώς -ενώ το ενδιαφέρον είναι εκθετικά αυξανόμενο- η βιβλιογραφία παραμένει ελλειπής.

Επίσης:
Αναρτήθηκε και λειτουργεί το νέο διαδικτυακό μας forum για το κουκλοθέατρο και τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα στην διεύθυνση http://forum.unimahellas.org
Αποτελεί χώρο ζωντανής ενημέρωσης, συζήτησης κα ανταλλαγής μέσω πολλών και ευέλικτων δυνατοτήτων (προσαρμογή σε προσωπικά ενδιαφέροντα, παρακολούθηση συγκεκριμένων θεματικών συζητήσεων κα) Περιλαμβάνει διακριτές ενότητες στις οποίες ταξινομούνται τα μηνύματα και οι συζητήσεις των μελών.  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας 2022-23

  Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! θα πραγματοποιήσει και φέτος, για 23η χρονιά, το Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας, αλλά και άλλους δυο κύκλους ...