Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

 

Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ έγινε πραγματικότητα!

Μέσα σε 3 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 5 διαδικτυακά εργαστήρια, όπου άνθρωποι από όλη την Ελλάδα άνοιξαν τα παράθυρα τους και τις καρδιές τους στη γνώση, τη δημιουργία, την έμπνευση, την επιθυμία, στο παιχνίδι με το καινούργιο. 

Παρακολουθήσαμε 5 παρουσιάσεις παραστάσεων και μάθαμε μυστικά, γνωρίσαμε τους ανθρώπους πίσω από τις κούκλες και ταξιδέψαμε για λίγο στο «Πριν», εκεί στο «Τότε» που το κουκλοθέατρο ζωντάνευε και μας καλωσόριζε.

Πραγματοποιήθηκαν 2 διαδικτυακές συζητήσεις με ανθρώπους του κουκλοθεάτρου και των παραστατικών τεχνών γενικότερα, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ενώθηκαν σκέψεις, αγωνίες, αναζητήσαμε κοινούς τόπους, μοιραστήκαμε προβληματισμούς και φόβους, μπερδέψαμε και ξεμπερδέψαμε απορίες, δημιουργήσαμε καινούργια ερωτηματικά. Τί να πρωτοπείς σε 3 ώρες; Η δίψα για επικοινωνία, η λαχτάρα για μοίρασμα και η επιθυμία να είμαστε μαζί, μας συγκίνησε, μας ανατροφοδότησε, μας έδωσε δύναμη να προχωρήσουμε.

Τέλος, ξαποστάσαμε και απολαύσαμε σε πρώτη προβολή, ένα κουκλοθεάτρικό ντοκυμαντέρ με τίτλο: «οι κουκλοπαίχτες μας επανασυστήνονται» χωρισμένο σε 3 μέρη, για τους κουκλοπαίκτες του χθες που είναι ακόμα και σήμερα, για τους σημερινούς που ονειρεύονται το αύριο και για όσους μας καμαρώνουν από μακριά. Λόγια αγάπης, μνήμες ζωντανές, ελπίδα για το «Τώρα» και επιμονή για το «Αύριο». Θυμηθήκαν οι παλιοί και μάθανε οι νέοι. Κοινός παρανομαστής σε όλους: η αγάπη για το κουκλοθέατρο, η οικογένεια, το όλοι μαζί, η Unima.

Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ολοκληρώθηκε!

Τα καταφέραμε!

Όχι μόνοι μας αλλά όλοι μαζί:

Απεριόριστα ευχαριστώ για τον συντονισμό, την οργάνωση και υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, την Οργανωτική Επιτροπή: Στεφανία Αβραάμ, Λίτα Ασλάνογλου, Μπεττυ Κοκαράκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Κωσταντής Μιζάρας, Ερατώ Σιωροπούλου.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Σεϊταρίδη για την τεχνική υποστήριξη και την ιστοσελίδα, την Αγγελική Γουναρίδη για τη γραφιστική επιμέλεια της αφίσας και την Ελένη Βογιατζίδου για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που συνέβαλε στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.

Μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές που μας έβγαλαν από τη ρουτίνα μας και οδήγησαν τη σκέψη μας λίγο πιο πέρα: Katerini Antonakaki, Rene Baker, Damiet Van Dalsum, Fabrizio Montecchi , Kiko Montoto, Σίμος Κακάλας, Κλειώ Κιούλπαλη, Αντώνης Κουτρουμπής, Κωσταντής Μιζάρας, Παύλος Νόβακ, Ελένη Παναγιώτου, Τάκης Σαρρής, Θάνος Σιώρης, Ευγενία Τσιχλιά, Δημήτρης Στάμου και φυσικά τους συντονιστές των συζητήσεων: Στάθη Μαρκόπουλο και Φαίη Τσίτου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα μιλάγαμε χωρίς να ακούμε. 

Σημαντική, η προσφορά των εισηγητών των εργαστηρίων, τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την έμπνευση: Patrick Amber, Αγγελική Γουναρίδη, Βαλέρια Κουδομογιαννάκη, Κατερίνα Λιαποπούλου, Στάθης Μαρκόπουλος, Ηλέκτρα Ματσάγγου, Μαριαλένα Τσιαμούρα.

Εκ μέρους της διοργάνωσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια που μας έκαναν την τιμή να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του ηλεκτρoνικού μέσου με ενθουσιασμό και θετική διάθεση.

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας παρακολούθησαν από το κανάλι μας στο ΥouTube και προώθησαν τις εκδηλώσεις μας στο διαδίκτυο.

Έξτρα ευχαριστίες για την ομάδα βίντεο: Παύλο Μαυρικίδη, Ζέτα Σακελαρίου και Λίτα Ασλάνογλου για το μεράκι και τη φροντίδα των λέξεων και των σκέψεων!


Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κουκοθεάτρου- Unima Hellas εύχεται σε όλους και όλες καλές γιορτές με ελπίδα, επιμονή και αγάπη!

Καλή αντάμωση το 2021!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας 2022-23

  Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! θα πραγματοποιήσει και φέτος, για 23η χρονιά, το Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας, αλλά και άλλους δυο κύκλους ...